Skoleudvekslings program Danmark – Filippinerne

Afro-Asia Educare har taget initiativet til at etablere et skoleudvekslingsprogram imellem Danske og Filippineske skoleklasser.

Formåle er at give eleverne en større og bedre international forståelse og kendskab til levevilkår for elever som er 13-15.000 kilometer fra hinanden

Avisen der NORDSCHLESWIGER har skrevet denne artikel den 29-10-2020

https://www.nordschleswiger.dk/de/nordschleswig-apenrade/traum-vom-schueleraustausch-phillippinern

Som det fremgår af artiklen kommer projektet til at kører i flere faser – som slutter med at enkelte elever kan besøge en klasseven i en periode – fra det andet land.

Har du kendskab til skoler eller klasser, som kunne tænke sig at være med i projektet – kan du rette henvendelse til Afro-Asia Educare:

Projektleder Poul Rasmussen – telefon 2467 0257 eller

Formand Hans Nielsen – telefon 6170 5398

Skoleudvekslings program Danmark - Filippinerne

Artikel i der NORDSCHLESWIGER

https://www.nordschleswiger.dk/de/nordschleswig-apenrade/traum-vom-schueleraustausch-phillippinern

Oversat til dansk (via Google)

SOCIALT FORPLIGTELSE

Drøm om en studenterudveksling med filippinere

Jan Peters

JAN PETERS

Lokal redaktion Aabenraa – Der NORDSCHLESWIGER

29. oktober 2020 Aabenraa / Puerto Galera

Sidst opdateret: 7:39

dele

 

To skoler i Puerto Galera har allerede tilmeldt sig projektet.

Foto: Pivat

For det første skal unge lære hinanden at kende via Internettet. Når der er dannet venskaber, skal der endda være besøg.

“Vi ønsker at skabe en gensidig forståelse for folket i Filippinerne og Danmark”, siger Hans Nielsen, formand for Apenrader kulturforening “Afro-Asia-Educare”. Bestyrelsen har længe beskæftiget sig med emnet og er nu i gang med at starte et projekt, som målet skal nås med.

Vi ønsker at skabe en gensidig forståelse for folket i Filippinerne og Danmark.

 

Hans Nielsen, formand Afro-Aasia-Educare

Foreningen ønsker at etablere kontakt mellem studerende fra Aabenraa kommune og studerende fra Puerto Galera. Puerto Galera ligger på en af de nordlige øer i den filippinske stat og er lige under 15.000 kilometer fra Aabenraa, som kragen flyver. “Afro-Asia-Educare” har været i kontakt med stedet, der ligger direkte på kysten af øen, i mange år, fordi mange af medlemmerne kommer fra regionen omkring stedet.

 

”Levevilkårene der er meget forskellige fra vores. Dette skulle blive tydeligt gennem udveksling af information mellem de studerende, ”siger Nielsen.

 

Flere projektfaser

I en første fase skal de studerende komme i kontakt med hinanden via e-mail eller sociale medier. ”Det vil være på engelsk. Det betyder, at brugen af engelsk også fremmes på de virtuelle møder ”, nævner klubformanden en anden fordel ved projektet.

 

To skoler fra Puerto Galera har nu tilmeldt sig projektet. I Aabenraa er det den kommunale skole i Loit og Aabenraa free school, der har udtrykt interesse.

 

Når vi har forholdet mellem de studerende til at udvikle sig til venskaber, er vi et kæmpe skridt videre.

 

Hans Nielsen

Håbet fra foreningens bestyrelse er, at de unge lærer hinanden bedre at kende gennem gensidige virtuelle møder og endda venskaber udvikles. “Når vi har opnået, at forholdet mellem de studerende udvikler sig til venskaber, er vi et kæmpe skridt videre,” siger Nielsen. Det er anden fase af projektet, som han forklarer.

 

Det erklærede mål er dog at nå den tredje fase, hvor de unge, der siden er blevet venner, besøger hinanden. ”Det er en mindeværdig oplevelse, når du som ung person kommer til en skole på den anden side af verden, hvor der kun er et bølgepappetag over dit hoved, intet klimaanlæg til at drive varmen ud af klasseværelserne og klasser, der er begrænset til 28 eller 30 studerende, ”siger Hans Nielsen. Til gengæld kunne unge fra Puerto Galera lære den danske kultur og livsstil at kende. “Det fremmer forståelse”, er Aabenraa sikker på.

 

Studenterudveksling tager tid

Men Hans Nielsen ved, at der vil gå et stykke tid før udskiftningen. ”Sådanne venskaber kommer ikke natten over. Men vi har dette mål i tankerne og håber meget, at vi snart kan sende familier til Puerto Gelara og byde de filippinske gæster velkommen til vores danske familier, ”siger formanden.

 

Elevernes ture skal finansieres gennem donationer eller sponsorer, konkluderer han.

 

Yderligere information om projektet og foreningen findes på www.afro-asia-educare.dk.

Tidligere indlæg