Ophold på en skole i Tanzania

Ophold på en skole i Tanzania

20-01-2018

Afro-Asia Educare hjalp med kontakten til East Coast Secondary School som betød, at jeg i oktober ’17 kunne rejse til Tanzania og under dette besøg være frivillig på skolen i tre uger.

Målet med mit besøg var at jeg skulle forsøge at dykke ned i både lærernes og elevernes vilkår på skolen og ud fra observationer og samtaler udfærdige en rapport som påpegede skolens ressourcer og udfordringer samt mine egne forslag til optimering.

Jeg blev mødt af en fantastisk personalegruppe som tog godt i mod mig og som jeg følte mig yderst godt tilpas sammen med. Jeg var med i alle de fag og havde også timer med klasserne hvor jeg fik mulighed for at spørge ind til deres udfordringer og kvaliteterne ved skolen.

Den største udfordring er sproget: på skolen tales der udelukkende engelsk i undervisningen. De fleste elever kommer fra en grundskole hvor undervisningssproget er swahili og hvor der ikke har været ressourcer til at lære engelsk. Eleverne er max udfordrede af at de ikke forstår det talte og skrevne sprog samtidigt med at de skal lære på et forholdsvis kompliceret niveau.

Min tanke er at vi kan gøre en forskel ved at finde frivillige der er i en periode er villige til at undervise i engelsk, så eleverne kan få et basalt ordforråd.  Og jeg kan virkelig anbefale et ophold på East Coast Secondary School. Det er en gave at få lov til at møde så venlige, interesserede, imødekommende og morsomme mennesker.

Gode hilsner fra Gia Schultz

Andre indlæg